Alanya Şöförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası

Web sitemiz yenilenmiştir. Bize hertürlü soru görüş öneri ve şikayetleriniz için e-posta  info@alanyasoforlerodasi.com   veya iletişim sayfasını kullanabilirsiniz..

Tarihçemiz
  Vergi Takvimi
  Egitimlerimiz
  Satılık Araçlar
  Kamyoncular Koop.
  Aidatlar
  Foto Galeriler
  ALŞO Kamera İzle

TARİHÇEMİZ

Odamız; ilçemizdeki kamyoncuları bir çatı altında toplamak ve birlik beraberliğini sağlamak amacıyla 1970 yılında O dönem kamyoncu olan Ahmet ŞENLİ` nin girişimleriyle Alanya Şoförler Derneği adı altında kurulmuştur. Daha sonra aynı yönetim kurulunda bulunan Halit MÜFTÜOĞLU cemiyetin ilk başkanlık görevini üstlenmiştir.

Şoförler Derneği o dönemde yaklaşık 50-60 kamyoncu üyesi ile birlikte çalışmalarını sürdürmüştür. Daha sonra 1971 yılında Mehmet YILMAZ Derneğin başkanlığına seçilmiştir.

1981 yılına kadar başkanlık görevini üstlenmiş ve o dönem başarılı çalışmalar yapmıştır. 1981 yılının ortalarında yapılan genel kurulda Ali ŞAHİN  derneğin başkanlığına seçilmiş kısa bir süre başkanlık görevini üslenmiş, aynı yılın son aylarında yapılan genel kurulda tekrar Mehmet YILMAZ derneğin başkanlığına getirilmiştir. O dönemde odamız, biraz daha büyüyerek kamyoncu esnafının yanı sıra nakliyeci ve otobüs işletmecilerini de bünyesine katmıştır.

Odamızın 1990 da olağan genel kurulu yapılmış 1970 yılında şoförler derneği adı altında  kurulan odamızın ismi 12.02.2001 tarihli yönetim kurulu kararı ile “Şoförler ve Nakliyeciler Otobüscüler, Minibüscüler Taksiciler Derneği “ olarak değiştirilmiştir.

1990 gelen kurulu ile kamyoncularından Kemal EŞİT oda başkanlığına getirilmiştir.   Yine o dönemde derneğe bir daire alınması için alınan yönetim kurulu kararının ardından 1991 yılında dernek kendi binasına taşınarak hizmetlerine devam etmiştir. 1992 yılında odaya bir daire daha almıştır. Odamız 1992 yılında ayrıca bir tane de ambulans alarak yavaş yavaş hizmetlerini genişletmeye başlamıştır. Kemal EŞİT 1996 yılına kadar başkanlık görevini başarıyla devam ettirmiştir.

Aynı yıl yapılan genel kurulda Veliddin TAŞKIRAN ve yönetimi göreve başlamıştır.  1996 yılında yapılan genel kurul kararı ile odamız bünyesinden Minibüscü, Otobüscü ve Servis araçları ayrılarak yeni bir oda kurulmuş ve Odamız adına satın alınmış olan dairelerden 2 si Münibüs, Otobüs ve Servis araçları odasına hibe yolu ile 2004 yılında devredilmiştir. 1996 yılı genel kurulu sonrasında  yönetim kurulu kararı ile  bir arsa satın alarak içinde eğitim- konferans salonu, lokal, düğün salonu, misafirhane, yemekhane, servis, mescid gibi daha bir çok bölümün bulunduğu komple bir oda hizmet binası yapımına başlanmış . Eğitim konusunda seminerler, kurslar düzenleyerek üyelerin gelişmelerini kendilerini yenilemelerine yönelik çalışmalar yapılmasına imkan verebilecek olan şu anki mevcut binamızın yapılmasına başlanmıştır. 1999 yılında 6 kattan oluşan oda hizmet binamız Düğün salonu, Lokal, yazışma servisimiz ve  Başkanlık katı hizmete açılmış,  misafirhane ve çatı kat Restaurant  bölümleri bitirilememiş olarak  hizmete girmiş ve hala hizmetlerine burada devam etmektedir. Hizmet ataklarını giderek artıran odamız şu anda  2 Oto kurtarıcı, 2 Cenaze Nakil aracı  ,1 hizmet otosu  ve 1 Motosikletle hizmetlerini 24 saat verebilecek güce erişmiştir.

07.06.2005 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe giren  5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanunu ile  odamız ismi; ``ALANYA ŞOFÖRLER NAKLİYECİLER OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI `` olmuştur.

Kurulduğu günden bu yana 6 kişinin başkanlık görevini üslendiği odamızda en son 2005 olağan genel kurulunda  seçilen, D. Ali AKKAYA ve Yönetim Kurulu 28.11.2005 tarihinden itibaren  görevlerine başlamışlardır. Amacımız, esnafımıza daha kaliteli hizmet vermek ve esnafımızın ilçemizdeki faaliyetini en iyi şekilde sürdürebilmesi için her konuda eğitimlerini sağlamak, mesleklerini saygınlaştırmaktır. Artık tüm hizmetleri 24 saat verebilecek güce ulaşan odamız geleceğe, yepyeni bir anlayış ve kimlikle devam edecektir.

Alanya Şoförler  Nakliyeciler  Otomobilciler Esnaf Odası

ESKİ ODA BAŞKANLARIMIZ

HALİT MÜFTÜOĞLU
03.05.1970-18.06.1970