Alanya Şöförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası

Web sitemiz yenilenmiştir. Bize hertürlü soru görüş öneri ve şikayetleriniz için e-posta  info@alanyasoforlerodasi.com   veya iletişim sayfasını kullanabilirsiniz..


  Tarihçemiz
  Vergi Takvimi
  Egitimlerimiz
  Satılık Araçlar
  Kamyoncular Koop.
  Aidatlar
  Foto Galeriler
  ALŞO Kamera İzle



ÇATALCA ALAİYE ŞEHİTLERİNİ ANMA VE GEZİ PROĞRAMI


1912 Yılında yapılan Balkan Savaşı nedeniyle Çatalca`da bulunan ve şehit düşen 7 Subay ve 150 askerden oluşan Alaiye taburu için bir anma programı tertipleniyor. Programa göre 14 Kasım 2012

  

1912 BALKAN SAVAŞI ALAİYE TABUR ŞEHİTLERİ
100. YILI ANMA VE GEZİ PROGRAMI
1912 Yılında yapılan Balkan Savaşı nedeniyle Çatalca`da bulunan ve şehit düşen 7 Subay ve 150 askerden oluşan Alaiye taburu için bir anma programı tertipleniyor. Programa göre 14 Kasım 2012 günü ALTSO`da bir panel düzenlenecek, ertesi gün Çatalca Şehitliği`ne düzenlenecek gezi için yola çıkılacak.
Bundan yaklaşık 100 yıl önce Rusya’nın teşviki ile Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ devletleri aralarında anlaşarak 13 Ekim 1912 de Osmanlı’ya savaş açtılar. Bunun üzerine Osmanlı Devleti daha önce askerliklerini yapmış, 30 yaşın üstündeki yedek askerlerden oluşan Redif Taburlarını askere çağırdı. Bu savaşa 150 si Alaiyeli 650 kişilik Alaiye Taburu da katıldı. İstanbul’u almak için ilerleyen Bulgar kuvvetlerini 17 Kasım 1912 de Çatalca’da konuşlanmış olan Ürgüp ve Alaiye Taburları durdurdu. O gün uykusuz ve yorgun olan Alaiye Taburu uykuya daldı. Nöbetçide uyumuş. Bu durumu çevredeki Bulgar bir köylüden öğrenen Bulgar kuvvetleri 18 Kasım sabahı bir baskınla taburdaki 650 asker ve 7 subayı öldürür. Ölen şehitlerden 7 subay ve 150 asker Alaiyeli’dir. Daha sonra bu 157 Alaiyeli şehidin öldüğü Çatalca’ya bir anıt dikildi. Şimdi Alanya Belediyesinin katkısı ile isimleri tespit edilebilen 70 şehidin ismi mermer  levhalara yazılarak Çatalca’daki anıta monte edilecektir.

                         1912 BALKAN SAVAŞI ALAİYE TABUR ŞEHİTLERİ

100. YILI ANMA PROGRAMI ETKİNLİKLERİ

 

 



  Kullanıcı Adı
 
  Şifre
 
 
Şifremi Unuttum

Ankete Katılın
Yükleniyor

 


  Ana Sayfa I Tarihçemiz I Vergi Takvimi I Eğitimlerimiz I Satılık Araçlar I Kamyoncular Kooperatifi I Aidatlar I Foto Galeriler I Alşo Kamera İzle I İletişim  

ETKİ 2009